Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Denktas is dead, Long Live Denktas !


Καλός ηγέτης είσαι όταν πάνω από όλα είσαι πιστός στα θέλω του λαού σου, και αυτό ήταν ο ¨κύριος¨ Ντενκτάς. Πρώτα από όλα είσαι ανθρωπιστής με τη δική σου αγέλη και ποτέ με καμιά άλλη!

Η επιτυχία του Ντενκτάς συνοψίζεται σε μια μικρή δισύλλαβη λέξη, ΤΑΞΙΜ (διχοτόμηση). Αυτό ήταν το όνειρο του, ο στόχος του και αυτό κατάφερε να αφήσει πίσω του φεύγοντας.

Οι δικές του απόψεις ήταν πολύ ξεκάθαρες και χρόνια ολόκληρα μπροστά από τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν. Έλεγε πως στην Κύπρο υπάρχουν Έλληνες και Τούρκοι. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ελληνοκυπριακής πλευράς, και πρώτος έδωσε μεγάλη προβολή στην ανέφικτη – ΕΝΩΣΗ για να επιβάλει όπως φάνηκε αργότερα την δική του εφικτή – ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ.

Ένας χαρισματικός ηγέτης που κατάφερε να οδηγήσει μια μειονότητα στο να κερδίσει ένα πόλεμο! Και πως τα παλικάρια σαν τον Σαμψών και τον Γρίβα του το επέτρεψαν.

Ο δικός μας ¨μέτριος¨ ηγέτης τον χαρακτήρισε ¨μεγάλη προσωπικότητα¨ και ¨Συνεπή στο όραμα του για διχοτόμηση¨. Εγώ προτιμώ να τον αποκαλέσω πιστό στον λαό του, στην ευημερία του και την εδαφική του ακεραιότητα. Αυτό είναι κάτι που ποτέ κανείς από τους δικούς μας ηγέτες δεν φάνηκε ικανός να μας προσφέρει, αλλά ο κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει.

Denktas is dead, Long live Denktas!

2 σχόλια: