Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Παράφυση έρωτας


Σε ερωτεύτηκα χωρίς να το ζητήσω, σ΄αγάπησα χωρίς να το ζητήσω και μετά...χωρίσαμε χωρίς να το ζητήσω και πάλι. Για αυτό και εγώ την επόμενη φορά θα το ζητήσω, θα ζητήσω να μην πληγωθώ.

Σαν παιδία, βλέπουν μακριά και απορούν ο ήλιος που κρύβεται μετά τη δύση του, από που έρχονται τα μωρά και τι θα γίνει όταν μεγαλώσουν. Απορούν πως είναι το φιλί, πως αγαπάνε οι μεγάλοι και τι γίνεται τα βράδια με κλειστό το φως. Εμείς ακόμη σαν παιδία τις ίδιες απορίες κουβαλάμε, ακόμη δεν μεταφράσαμε το φιλί ούτε μάθαμε να αγαπάμε, και όταν το φως κλείνει τότε μονάχα σε νοιώθω.

Μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε, μάθαμε να φιλάμε και ακόμη δεν σε έμαθα, ακόμη δεν με έμαθες. Το χω παράπονο, όπως εσύ έτσι και ΄γω, όπως καθένας μας δεν αγαπάμε το ίδιο. Πάντα κάποιος πιότερο θα αγαπάει απ΄τους δυο μας, πότε θα γίνει το ίδιο να αγαπάμε και οι δυο;
Ερωτευόμαστε τρελά, κλαιμε κρυφά, αγαπάμε γλυκά, θυμώνουμε, προδωνομαστε, κάνουμε όνειρα τις νύχτες όταν πιούμε...μαζί να κοιμηθούμε. Εκείνο το πρώτο φιλί, το πρώτο άγγιγμα, εκείνο το πρώτο βράδυ που τολμάμε να νοιώσουμε ο ένας τον άλλο.

Μπορεί να το κάνει ένα κορίτσι με ένα άλλο κορίτσι, ένα αγόρι με ένα άλλο αγόρι, και μπορεί να το κάνει και ένα κορίτσι με ένα αγόρι. Από το στόμα ενός 7-χρόνου κοριτσιού όταν ρωτήθηκε τι είναι το σεξ. Τόσο αποστομωτικό, αφοπλιστικότατο! Και να που τα παιδιά ξέρουν πως είναι να αγαπάς, ναι ξέρουν και τι γίνεται μετά την αγάπη, τι είναι ο έρωτας και το σεξ! Εμείς όμως ακόμη προσπαθούμε! Που χάσαμε το δρόμο;
Σε έρωτες και αγάπες μεσολαβήσαμε, αλλά τι κρατήσαμε;

Ένα κορίτσι με ένα άλλο κορίτσι, η λέξη λεσβία της ήταν άγνωστη, οι λέξεις παράφυση και έρωτας, ακόμη και ο συνδυασμός των δυο μαζί.
Ένα αγόρι με ένα άλλο αγόρι! Τόσο απλά, τόσο όμορφα, τόσο ανθρώπινα!

Αυτό είναι η αγάπη! Η αποδοχή, η ελευθέρια να είσαι αυτός που είσαι σε ένα κόσμο που ζητά από΄ σένα να είσαι κάτι άλλο. Μακάρι η 7-χρονη αυτή καρδιά να μην δηλητηριαστεί ποτέ με λέξεις και ιδέες του κόσμου στην προσπάθεια να την κάνουν όπως πρέπει να΄ναι! Λέξεις όπως λεσβία, ομοφυλόφιλος, παράφυση μακάρι να μην μπουν ποτέ στο λεξιλόγιο της.

Και τότε, όταν  μεγαλώσει και όταν η καρδιά της ακόμη θα χτυπά στα 7, θα γνωρίσει αυτό το αγόρι...αυτό το κορίτσι....αυτό τον άνθρωπο που θα κάνει την καρδιά της να σκιρτήσει για πρώτη φορά. Και τότε δεν θα μεσολαβήσει σε έρωτες και αγάπες. Τότε απλά θα ερωτευτεί και θα αγαπήσει σαν μικρό παιδί!
Στην Άντρια μου. 
                               εγώ και η Άντρια μου πέρσι το καλοκαίρι

1 σχόλιο: