Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Silent night....crystal night!

73 χρόνια πριν, στις 9 Νοέμβριου 1938 το αντισημιτικό μένος των ναζί έλαβε εκτεταμένες διαστάσεις για πρώτη φορά . Μετά από 5 αδολφικά χρόνια στην εξουσία το αντίεβραϊκό κλίμα είχε αρχίσει ήδη να καλλιεργείται. Στην πόλη της Νυρεμβέργης το 1935 θεσπίστηκαν μια σειρά νόμων, οι οποίοι υποβίβαζαν τους Εβραίους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αλλά όλα απείχαν ακόμα αρκετά από τις θηριωδίες που θα επακολουθούσαν.
Η προειδοποιητική βολή δόθηκε το 1938. Αφορμή στάθηκε η δολοφονία ενός γερμανού διπλωμάτη στο Παρίσι από τον Χέρσελ Γκρίνσπαν, ένα εβραίο πολωνικής καταγωγής.
Δυο ημέρες αργότερα ένα κύμα αντισημιτικών πογκρόμ λεηλατεί χιλιάδες εβραϊκά καταστήματα και συναγωγές και λιντσάρει εκατοντάδες Εβραίους. Η νύχτα αυτή πέρασε στην ιστορία ως ‘’η Νύχτα των κρυστάλλων’’ από τα θραύσματα των εκατοντάδων κατεστραμμένων εβραϊκών καταστημάτων.
Η Νύχτα των κρυστάλλων σηματοδοτεί την απαρχή του μεγαλύτερου εγκλήματος στην ιστορία της ανθρωπότητας, αυτό του ολοκαυτώματος…
Και  88* χρόνια μετά από αυτό, οι ένθερμοι υποστηρικτές χρωματισμένων και ακραίων απόψεων ακόμη πιστεύουν και διαιωνίζουν τις φυλετικές, ταξικές, πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες διαφορές ανάμεσα στο ανθρώπινο είδος.
Σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει συθέμελα, το τελευταίο που ίσως καταφέρει να επιβιώσει είναι το δικό μας ματαιόδοξο ανθρώπινο είδος, αν το αφήσουμε! για να το καταφέρουμε όμως αυτό θα πρέπει να κατανοήσουμε την πανανθρώπινη ιστορία που μας ενώνει και να ακολουθήσουμε τις προσταγές της .
Το να είσαι ή το να παραμείνεις άνθρωπος δεν είναι δύσκολο, φτάνει να μην πιστεύεις σε ένα θεό που σου ζητά να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς για αυτόν, να μην ακολουθείς ένα δόγμα που αυτοαποκαλείται σαν ανώτερο όλων των άλλων, να μην ακολουθείς ένα πολιτικό σύστημα που στην κορυφή του βρίσκεται μόνο ένας και να μην μιλάς μια γλώσσα που θεωρεί όλες τις άλλες κατώτερες !
Πίστευε σε ένα θεό που είναι ανθρώπινος, ακολούθα ένα ανθρωπιστικό δόγμα, και μίλα μια γλώσσα που απευθύνεται σε ανθρώπους!
Γιατί το να είσαι άνθρωπος είναι το ανώτερο όλων των αγαθών !


*ο αριθμός 88 χρησιμοποιείται σαν ένα από τα νέα σύμβολα των νέο-ναζί, αφού το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου είναι το H, έτσι με το 88 γίνεται συμβολική αναφορά στον χαιρετισμό Heil Hitler.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου