Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μια πάπια μα ποια πάπια, Μια πάπια τρομερή!


Ο Άλφρεντ λοιπόν, ο Παπ(ι)α-δοπουλάκης ήταν μια χαρούμενη και δαιμόνια πάπια. Παπιαδόπουλο όμως δεν μπορείς να τον πεις, επειδή έτσι έλεγα τον πατέρα του τον γέρο πάπια που διοικούσε παλιά τη λίμνη, πριν πάρουν την εξουσία τα βατράχια. Ο γέρο πάπιας κληροδότησε στον Άλφρεντ την βαριά ευθύνη να σώσει τη λίμνη από τα κόκκινα βατράχια.

Ο Άλφρεντ σαν δαιμόνια και έξυπνη πάπια που ήταν, ήταν πεπεισμένος πως τα κόκκινα βατράχια (είδος υπό εξαφάνιση, αφού μόνο τα πράσινα έχουν απομείνει στον κόσμο) είχαν σκοπό να βάλουν φωτιά στη λίμνη.

Κάλεσε τότε τον καλό του φίλο, τον Αβέρωφ τον Ασβό, να τον βοηθήσει. Ο Ασβός δεν κατοικούσε στη λίμνη αλλά που και που κατέβαινε να βοηθήσει. Είχε και αυτός ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, κληροδότημα από τον πατέρα του επίσης! (BOING)
Η μοίρα λοιπόν της λίμνης βρισκόταν στα χέρια τους! Και εξελικτικά να το δεις η σειρά πάει κάπως έτσι, αμφίβια, πτηνά, θηλαστικά. Άρα ήταν ¨εκ φύσεως ανώτεροι¨.   

Και ξεκίνησε τότε η μεγάλη αντιπαράθεση. Τα βατράχια κάτω από τον μεγάλο Κυπρίνο, τον κόκκινο φρύνο, συσπειρώνονταν και οργανώνονταν ολονυχτίς. Να σας θυμίσω επειδή τα βατράχια πάντοτε χαρακτηρίζονταν από μια μανία καταδίωξης, ήταν πανέτοιμα και αυτή τη φορά!

Ο Άλφρεντ φυσικά χρησιμοποίησα όλες τις τεχνικές μιας ¨πάπιας¨. Καλά διδαγμένος από τον πατέρα του γνώριζε την τέχνη της τρομοκρατίας και της προπαγάνδας. Αγαπούσε πολύ το φακό, όπου φακός εκεί και ο Άλφρεντ  να σπέρνει τον πανικό με τρελές δηλώσεις....¨τα βατράχια θα βάλουν φωτιά στη λίμνη¨, ¨πέφτει πέφτει ο ουρανός τρέξτε να σωθείτε¨  (αυτό είναι από άλλο παραμύθι αλλά μου αρέσει πολύ).

Αλλά φαίνεται να ξεχνούσε πως και τα βατράχια κατοικούσαν εκεί, άρα γιατί να κάψουν το σπίτι τους? Πόσο αυτοκαταστροφικά ήταν για να κάψουν και τη δική τους λίμνη! Γιατί η λίμνη ήταν και δική τους.

Συμπερασματικά η βιοποικιλότητα είναι ακόμη ένας μύθος!  Τα διάφορα ζωικά είδη δεν μπορούν και δεν πρέπει να αναμειγνύονται. Έτσι λοιπόν και οι μπλε άνθρωποι πρέπει να μένουν μακριά από τους κόκκινους , και αυτοί με τη σειρά τους μακριά από τους πράσινους ανθρώπους!
Και αν κάποτε βρεθούν στην ίδια λίμνη τότε ας της βάλουν φωτιά!
(Υ.Γ. το έχουν ήδη κάνει, ονομάζεται πραξικόπημα/ εισβολή).


Για όλους τους φίλους που είναι γεννημένοι εκεί γύρω στη δεκαετία του 80 παραθέτω αυτό το link    
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Jodocus_Kwak
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου